Brezplačna poštnina nad 35 eur

Košarica
€0,00

Navdih za Azijsko papirnico

Ideja za Azijsko papirnico se je začela razvijati povsem počasi in skorajda nevidno. Leta 2007 sem prvič odpotovala na študij na Kitajsko, v mesto Shenyang, povsem na sever Kitajske. Tam je bilo mrzlo, pozimi so temperature padle tudi do -25 stopinj celzija. Prav nasproti stavbe, kjer sem živela, so imeli številne ljubke male trgovinice. Obiski tovrstnih trgovinic niso pogreli samo mojih premraženih prstov, ampak tudi srce. Poleg kap, rokavic in šalov so prodajali tudi ljubke zvezke, pisala, radirke, knjige.
Nakupila sem si jih za celo šolsko torbo in nato večkrat po pouku odhajala v kakšno izmed praznih učilnic, kjer sem na roko zapisovala svoje vtise in doživetja.
Po vrnitvi v Slovenijo sem ugotovila, da so prav takšne trgovinice nekaj, kar sem zelo pogrešala s Kitajske. A kljub temu se je ideja o Azijski papirnici zares razdelala šele leta 2017, 10 let po mojem prvem obisku. Takrat sem delala v mestu Šanghaj, kjer sem nekega dne povsem po naključju odkrila trgovino, ki je bila knjigarna, kavarna in papirnica hkrati. Že ob prvem obisku sem tam preživela več ur, saj sem se najprej morala razgledati in pregledati vse izdelke, potem pa sem dolgo časa izbirala kartice, ki sem jih napisala za eno izmed lesenih miz, ki so bile na voljo v trgovini. Navudšil me je tudi koncept pošiljanja kartic in pisem v prihodnost. Po eni izmed sten v trgovini so bile razporejene majhne poličke, kjer so bili meseci in dnevi v letu- tja si lahko oddal pismo ali kartico in na tisti dan so jo odposlali naslovniku.

Takrat sem bila navdušena nad tem, da je pisanje na roko in pošiljanje pisem ponovno aktualno.
Začela sem razmišljati o tem, da bi nekega dne kakšno tako papirnico s knjigarno in kavarno imela tudi sama.
Pandemija, ki je zajela ves svet v letu 2020 mi je dala na voljo čas in prostor, da svoje ideje začnem uresničevati. Azijska papirnica je zaenkrat spletna trgovina, ki ponuja ljubke svinčnike, kemike, radirke, šilčke, zvezke in knjige, ki so povezane z azijskimi deželami.

Koncept Azijske papirnice je igriv, zabaven, ljubek oziroma kawaii (japonski izraz za besedo ljubek) in sproščen.

Želim si, da vam izdelki, ki so na voljo v Azijski papirnici, pričarajo nasmeh na obraz in vas popeljejo v azijske dežele tudi takrat, ko morate fizično ostajati doma.

Uncategorized

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
Otvoritev Azijske papirnice
Naprej
Navdih za Azijsko papirnico